Kamerzoekers

Welkom aanstaande bewoners! Johanna geeft onderdak aan 655 studenten. Om in aanmerking te komen voor één van de kamers of studio’s in het gebouw, dien je ingeschreven te staan bij de SSH. Je kunt je aanmelden via www.sshxl.nl

Na inschrijving kun je zelf kiezen in welke kamer of studio je wil wonen. Je kunt kiezen voor een kamer in Johanna, maar ook voor een kamer in een ander gebouw. SSH heeft namelijk meerdere gebouwen in Utrecht. Let wel op, er kunnen meerdere gegadigden zijn voor dezelfde kamer of studio. Dan wordt gekeken naar de langste inschrijfperiode. Hoe langer je ingeschreven staat, hoe eerder je aan de beurt komt.

Onze woningen

Kamers
Johanna heeft 381 studenten kamers in eenheden, waarin je in totaal met 4, 5 of 6 studenten zult wonen. Je deelt de woonkamer/keuken, douche en toilet met elkaar. Jouw slaapkamer van ongeveer 16m2 is helemaal van jezelf. Je zult deze kamer wel zelf moeten inrichten of je kunt afspraken maken met de vorige huurder.

Wil je in een kamer komen wonen, dan zal je moeten hospiteren. De huisgenoten zullen de eerste 10-15 personen met langste inschrijftijd, uitnodigen om te komen hospiteren. Zij kiezen uit wie het beste bij ze past en bij hun in huis mag komen wonen. Je kunt ook als je uitgekozen bent nog altijd nee zeggen tegen de kamer.

Studio’s
Naast de studentenkamers heeft Johanna ook 274 studio’s. In een studio wonen, betekent dat je alle voorzieningen voor jezelf hebt. Je hoeft dus de woonkamer, douche en toilet niet te delen.

Studio’s zijn onderverdeeld in kleine en grote studio’s van tussen de 23m2 en 30m2. Voor deze studio’s is het mogelijk om huurtoeslag aan te vragen als je 23 jaar of ouder bent. Je zult wel zelf de gemeentelijke heffingen moeten betalen.

Om in aanmerking te komen voor een studio, zal je als langste ingeschreven moeten staan bij de SSH.

Short stay
148 kamers in eenheden zijn gereserveerd voor internationale studenten. Deze kamers zijn volledig gemeubileerd in tegenstelling tot de reguliere studentenkamers. Ook apparatuur in de keuken is aanwezig.

Studenten met een beperking
Uniek aan Johanna is dat het gebouw ook toegankelijk is voor studenten met een beperking. Er zijn drie woningen met aanpassingen voor mindervaliden. De badkamer is aangepast en het aanrecht is in hoogte verstelbaar. Wil je van de mogelijkheid gebruik maken om in een aangepaste woning te wonen, stuur dan een mail naar johanna@sshxl.nl

Niet alleen voor mindervaliden, maar ook voor dove/slechthorende studenten heeft Johanna kamers gereserveerd. 12 kamers zijn gereserveerd voor dove/slechthorende- en gebarentaalstudenten. Deze huizen hebben ook aanpassingen zoals een licht die aangeeft dat wordt aangebeld en de mogelijkheid om te zien wie aanbelt via een camera. Ben jij een dove of slechthorend student of ben jij een gebarentaalstudent? Meld je dan aan via gebarenunitSSH@hu.nl

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search